Ta Grönt Kort i Golf 

Att spela golf är en rolig och spännande sport som de allra flesta kan ta del av. Om man är helt ny till sporten så kan det dock vara klurigt att komma igång med golfspelandet. Vad innebär egentligen de olika termerna och vilka regler är det som gäller? Detta är frågor som vi besvarar genom vår kurs på Tjusta GK för dig som söker en grönt kort kurs i Stockholm eller det närliggande området.

Vad är ett Grönt Kort? 🆔✅

Ett grönt kort inom golf kan liknas lite vid ett körkort. Det är ett bevis på att du kan golfa på ett tryggt och korrekt sätt, samt att du vet hur golfbanor fungerar. Du går alltså en kurs som innehåller teori och praktiska exempel för att lära dig hur du spelar golf på rätt sätt.

Många golfbanor runt om i Sverige kräver att du har ett grönt kort innan du får spela på de. Det är därför en bra idé att skaffa ett grönt kort om du planerar att börja spela golf. En annan sak som behövs för att spela på många banor är ett golf-ID.

Golf-ID används bland annat för att boka starttider, registrera handicap och för att anmäla dig till eventuella tävlingar och turneringar. Ditt golf-ID består av de sex första siffrorna i ditt personnummer (ÅÅMMDD) samt tre slumpmässiga siffror på slutet. De enda banor du kan spela på utan att ha ett grönt kort och ett golf-ID är så kallade Pay N Play banor.

Hur vår Grönt Kort kurs går till 🏌️‍♂️

En grönt kort kurs innebär att du lär dig teori och praktiska exempel för att bli en fullfjädrad golfare. Hos oss på Tjusta GK så lägger vi stort fokus på den praktiska delen och vår kursledare lär ut grunderna i golfsvingen. 

Vi har märkt att man lär sig bättre när man får göra och prova på saker på egen hand, snarare än att läsa om det i en bok eller broschyr. Givetvis innebär kursen vissa teoretiska element, men fokus ligger som sagt på den praktiska biten.

I samband med att du avklarar din grönt kort kurs hos oss så blir du även erbjuden ett medlemskap till rabatterat pris hos Tjusta Golf Klubb. 

Låt oss hjälpa dig att komma igång med golf på allvar, tillsammans har vi kul och lär oss att golfa på rätt sätt!

Boka bana ⛳

Tjusta Golf är en naturskön bana belägen ca 10 minuter från E4:an vid Upplands Väsby, norr om Stockholm lite innan Arlanda Flygplats. ✈
Banan är varierande skogs- och ängsbana med utmaningar för såväl den erfarne golfaren som för nybörjaren👍 Läs mer om vår bana.

Bli medlem 🏌️‍♂️

Vi erbjuder prisvärt medlemskap & utmanande spel till nybörjare såväl som erfarna golfare. 🏌️ Priset på ditt medlemskap är avdragsgillt med friskvårdsbidraget. Betala hela avgiften på en gång eller välja en avbetalning på 3, 6 eller 12 månader genom Svea Ekonomi. ✅

Grönt kort-kurs 🆔✅

Ta Grönt Kort hos oss på Tjusta Golf på en intensiv 1-dagsutbildning. 🏌️‍♀️ Vi ger dig allt du behöver för att spela golf under en intensiv heldag. Kräver inga förkunskaper. ✅
Klicka nedan för att se tillgängliga datum.

Varmt välkomna alla nybörjare!